Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Καλλιπέυκη, Κορυφή Μεταμόρφωσης, Βρύση Κατή

                                                                                                                                                           Περιγραφή Διαδρομής

Ώρες διαδρομής : 6 ώρες με επιστροφή.
βαθμός δυσκολίας : 1+
Απόσταση : περίπου 15 χιλ/τρα.

Το ξεκίνημα της διαδρομής μας αρχίζει από το κέντρο της Καλλιπεύκης. Κατευθυνόμαστε ανατολικά (Α) από το Σχολείο, στην πλατεία, μετά βορειοανατολικά (ΒΑ) στον δρόμο πίσω από την εκκλησία, και παίρνουμε τον ασφαλτόδρομο προς την Πατωμένη.
Όταν φτάσουμε στην Πατωμένη στην δεξιά πλευρά του ασφαλτόδρομου υπάρχει μία ξύλινη παράγκα και μία πετρόκτιστη βρύση.

 Πίσω και αριστερά της βρύσης ξεκινά το μονοπάτι μέσα στο δάσος. Σε τριάντα λεπτά περίπου βρίσκουμε τον δασικό χωματόδρομο που ενώνει την Πατωμένη με την περιοχή Τσαίρια Γκόλιανης ,τον οποίο ακολουθούμε έως μία απότομη στροφή αριστερά. 

Η Καλλιπεύκη πίσω της ο ορεινός  όγκος της Αναλήψης  και στο βάθος η Καρυά. 

Εδώ είναι η θέση Χούχλος και εμείς αφήνουμε τον δρόμο ακριβώς στην στροφή και ανηφορίζουμε στο μονοπάτι ανατολικά (Α).
Βρισκόμαστε πλέον στο μονοπάτι για ένα χρονικό διάστημα 30 λεπτών περίπου. Μετά θα συναντήσουμε ξανά τον δασικό δρόμο, τον οποίο ακολουθούμε για 150 μ. περίπου μέχρι να βρούμε και πάλι το μονοπάτι δεξιά μας.
Όταν συναντήσουμε μέσα στο μονοπάτι μικρό προσκυνητάρι αρχίζουμε να ανηφορίζοντας νότια (Ν) σε ευδιάκριτο μονοπάτι έως την κορυφή της Μεταμόρφωσης.

Ο Όλυμπος  από την κορυφή  της Μεταμόρφωσης.

Από την κορυφή κατηφορίζουμε από την ανατολική πλευρά της, προς τον μικρό εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης που βρίσκεται επάνω στον δασικό χωματόδρομο.
Στη συνέχεια ακολουθούμε τον δασικό χωματόδρομο νοτιοανατολικά (ΝΑ) και στην πρώτη διασταύρωση που θα συναντήσουμε στρίβουμε βορειοανατολικά (ΒΑ) με κατεύθυνση και προορισμό τη βρύση του Κατή. 
Προκειμένου να ολοκληρώσουμε την ωραία βόλτα μας πρέπει να επισκεφτούμε και την τεχνική λίμνη Κατή, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά (ΒΑ) σε απόσταση 200μ μετά την βρύση Κατή.
Η επιστροφή γίνεται από το ίδιο μονοπάτι, αλλα  όταν θα φθάσουμε στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος,  
χωρίς να ανέβουμε πάλι στην κορυφή της Μεταμόρφωσης, συνεχίζουμε στον χωματόδρομο  
μέχρι να συναντήσουμε το μονοπάτι για την Καλλιπεύκη.

Χειμωνιάτικη πεζοπορία στη Λίμνη Κατή.


Λεπτομέρειες για την διαδρομή μπορούμε να δούμε στον σύνδεσμο:

https://el.wikiloc.com/oreibasia-diadromes/greece-thessaly-olympos-kato-olumpos-kallipeuke-koruphe-metamorphoses-bruse-kate-20813227

<iframe frameBorder="0" scrolling="no" src="https://el.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=20813227&measures=on&title=on&near=on&images=on&maptype=H" width="500" height="400"></iframe><div style="color:#777;font-size:11px;line-height:16px;">Powered by <a style="color:#06d;font-size:11px;line-height:16px;" target="_blank" href="https://el.wikiloc.com">Wikiloc</a></div>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες